5 bodů, které vedou k pozitivnímu myšlení

Po přečtení knihy Poselství úspěchu člověk začne, pokud si to vezme k duši, vnímat svět jinak. Proto jsem se rozhodl pro všechny, kteří chtějí myslet pozitivně, sepsat pět bodů, které vedou k tomu, aby člověk, ať je jakýkoliv, začal myslet pozitivně.

Nebude to jednoduché, chce to zapírání, ale výsledek je o to sladší.

Pět bodů:
řešte to, co máte, a ne to, co nemáte;
řešte to, co se vás týká, a ne to, co se vás netýká;
radujte se z práce;
zaveďte si deník, kde si každý týden zapíšete věci, které vás v uplynulém týdnu udělaly spokojenými, šťastnými, pozitivně naladěnými, ...
odpočívejte.

Nechci samozřejmě nikoho poučovat, to není mým úkolem. Kdo potřebuje, tak si z těchto bodů vezme to, co žádá. Každému podle jeho chuti. Ale pojďme se podívat na výše zmíněných pět bodů k pozitivnímu myšlení blíže.

Řešte to, co máte, a ne to, co nemáte
"Já nemám byt",
"To nevím",
"Jak to mohu dělat, vždyť nemám čas",

Takových výroků slyšíme nepočítaně. Proč nás trápí to, co nemáme? Proč neřešit to, jak se k tomu dostat? Hledejme řešení, jak mít to, co nemáme. Zaprvé máme celý vesmír, život, zdraví, lásku, radost, rodinu, přátele, lidi starající se o nás, lékaře, učitele, vědce, politiky, vlast, víru, naději. Máme toho hodně. Tam je potřeba začít, teď. Ne zítra, pozítří, za týden. Teď to mějte ve své hlavě.

Teprve když má člověk něco, může z toho budovat další bohatství. Rozšiřujte svou rodinu, pracujte, usmívejte se - úsměv se dá dát bez námahy, ten máme od narození, ale nedáváme ho. V dospělosti už skoro vůbec.

Řešte to, co se vás týká, a ne to, co se vás netýká

Záplavy, zemětřesení, katastrofy, krize. Pokud se vás to netýká, neřešte to a ušetříte minimálně jednu hodinu denně. Jsou to možná smutné věci, ale pokud váš život a život vašich blízkých nijak neovlivňují, neřešte to.

Pokud to už člověk musí řešit, tak hlavu vzhůru, řešení vždy existuje. Ať už po psychické nebo hmotné stránce.

Radujte se z práce

Máte práci? To je super. Radujte se z toho. Kolik lidí přichází o práci a vy ji máte. To je skvělé.

Cíleně si vybírejte věci, které vás potěšily

Už jsem zmiňoval, že vypsáním si pěti a více věcí každý týden z vás udělá pozitivnějšího člověka. Pokud máte zájem změnit se, doporučuji.

Odpočívejte

Pracovní věci patří do práce. Nenoste si práci domů (práce navíc patří do přesčasů) a váš život bude hned pozitivnější. Že máte tolik práce, že musíte? Zkuste se upřímně sami před sebou zamyslet, proč máte tolik práce. Odpovědi jsou nejednou překvapivé:
kolegové vám dávají dělat, co se jim nechce,
nemáte jasný denní pracovní plán, podle kterého se dá práce řídit efektivněji,
chcete vyřešit všechno a hned (což není v lidských silách),

Odpovědí je mnoho. Jejich zodpovězením sobě samému se vám otevře nový prostor pro životní využití. Tam patří právě odpočinek u koníčků.

Přeji vám pozitivně naladěný den, týden, rok, život. Hlavně se pokusme společně radost šířit kolem.

5 komentářů:

hankavranova řekl(a)...

Myslím si, že pokud člověk podniká, tak je pozitivní myšlení určitě důležité. Často člověk narazí na různé překážky a určitě je dobré když se na to dívá optimisticky. Mám například kamarádku, které teď zkrachovala firma a je v procesu likvidace s.r.o. I na toto se snaží dívat pozitivně a bere to jako příležitost k rozjezdu něčeho jiného.

sunkyrad řekl(a)...

Pozitivní myšlení si také snažím udržovat i přes to, že mi v mém podnikání teď moc věcí do karet nehraje. Teď jsme například měli ve firmě celkem velký problém s tím, že se nám rozbil šroubový kompresor na jehož provozu je firma dost závislá. Naštěstí se to ale podařilo celkem rychle opravit a vše zase běží jak má, za což jsem rád. :)

mirka řekl(a)...

To mohu potvrdit, jelikož podnikám již několik let a pokud bych neměla pozitivní myšlení, tak bych musela skončit. Jediná situace, kdy jsem přemýšlela o ukončení mého podnikání bylo, jakmile mi jeden zákazník delší dobu neplatil a já málem zkrachovala. Naštěstí mi pomohla advokátní kancelář zde, která vymohla veškeré pohledávky, a to v plné výši.

Tynka_125 řekl(a)...

Jo myslet pozitivně, kdyby to tak šlo. Já se snažím, fakt hodně se snažím, ale stačí chvíle a je to všechno pryč a až do večera jsem negativní a nemůžu se špatné nálady nijak zbavit. Nevím, co dělám špatně. Asi bych potřebovala víc odpočívat. Ale když už si najdu chvíli a můžu si poslechnout audioknihu s nějakým zajímavým příběhem, tak se mi nálada hned zlepší :-) .

michal řekl(a)...

Podle mě taky trochu záleží na tom, co děláte za práci. Pokud děláte školení BOZP a permanentně jste ve stresu z toho, že se někdo zraní, něco se stane a tak dále, tak prostě budete trochu ve stresu, ať chcete nebo nechcete. Ale jako hodně to dělá ta hlava právě v tom ohledu, že tu práci musíte nechat v práci.

Okomentovat